Kapitel 3
Verden udenfor

Verden er stor, især hvis man selv kun er en lille teddybamse

Vores unge opdagelsesrejsende står nu overfor virkeligheden, uden hjemmets tryghed og vennernes beskyttelse. Mortimor står i døråbningen til den store verden, og kommer pludselig i tvivl. Foran ham står verdenen i en 180 graders vinkel med teoretisk mulighed for at gå i enhver retning. Han ser sig omkring, men bliver ikke mindre tryg ved at opdage at vidvinkel-perspektivet ikke kun går fra side til side, men også op - uendeligt - og med blå himmel og klar sol.

Måske skulle jeg se i rejseguiden, eller også skulle jeg måske finde vaskekælderen?

Mortimor drejer rundt om sig selv og vrider sig som en orm, for at nå rygsækken og rejseguiden. Han sætter sig ned og studerer bogen. Han tager kortet og studerer også det, men der er ingen hjælp at hente. Ikke en eneste henvisning til kombinationen om at vaske og opdage verdenen.

Måske skulle jeg forsøge at gøre noget nyt - noget ingen har gjort før - det ville være ægte opdagelse!

Han rejser sig og snor sig ind i rygsækken og stavrer af sted i en retning - ubestemt og ukendt. Det er stegende hed sommer. Han ser sig omkring, og på hans højre hånd ser han nedgangen til den kølige vaskekælder og beslutter sig for tage en beslutning. Iført regnslag, gummistøvler og islandsk sweater finder han det bedst at undersøge og opdage kælderen, på vej mod vaskeriet.

Pu-ha, det er godt nok anstrengende at opdage, men hvis man vil opleve og lære, må man lide lidt.

Næste side -->


Forsiden / Indledning / Forberedelse / Rejsen / Verden udenfor / Destination ukendt / De fremmede / Hjemrejse / Afslutning / Bagsiden
Nikolaj Stigø © 2005