Kapitel 2
Rejsen

Æventyret begynder

Vores unge opdagelsesrejsende er forberedt og klar. Fuldt færdig og rede til opgaven åbner han døren til verdenen udenfor og alle dens muligheder. Tandbørste, sygrej, rejsefører, dåseåbner, tændstikker og notesblok er pakket. Mortimor er klar!

På gensyn min gode Jeff. Nu drager jeg ud i verden for at opleve og se. Intet vil forbigå mit blik og intet vil jeg lade uset.
Ja, du har husket alt - bortset fra vasketøjet.

Vores unge opdagelsesrejsende tager det første skridt ud på trappen. Her ser han en hel verden af spændende ting. Trappegulvet viser sig at være terasso af en særlig speciel og smuk kvalitet og vores unge opdagelsesrejsende beslutter sig til at gøre holdt, mens han fotograferer og tager notater.

Interessant! men hov - hvad er det? Jeg står jo på en dørmåtte. Lad mig nu se. Det må være kokus, så den kommer langvejs fra. Måske skulle jeg tage en fiberprøve?
Jeff står lige bag den foroverbøjede dybt koncentrerede opdagelsesrejsende: VASKETØJET ... du har glemt VASKETØJET.


Efter at have justeret oppakningen i henhold til rejsearrangørens anvisninger tager vores unge opdagelsesrejsende de næste skridt ud i det ukendte og uudforskede. Han ser og registrerer at trappen har et gelænder af smukt slidt gammelt træ støttet af hvide metalpinde. Solen, der skinner ind gennem vinduerne, får gelænderet til at tegne streger og striber på gulvet og væggene. Skyggerne hopper og springer fra trappetrin til trappetrin i zig-zak.

Hvor er her flot. Jeg tror at jeg fotograferer det hele, så Jeff kan se det hele når jeg kommer hjem, og jeg laver også et notat om de fine hvide prikker i terassoen og alle de små prikker der er i malingen på væggen, for det har Jeff garanteret aldrig set før. Måske skulle jeg også finde ud af hvordan man laver terasso og maler vægge?

Næste side -->


Forsiden / Indledning / Forberedelse / Rejsen / Verden udenfor / Destination ukendt / De fremmede / Hjemrejse / Afslutning / Bagsiden
Nikolaj Stigø © 2005