Grundkursus for Hoppebolde


Hoppebolde på aftenskole

Mortimors Aftenskole for HoppeboldeAlice B. Toklas, en ægte hoppebold

Er du en hoppebold?

For at blive optaget på Aftenskolen For Hoppebolde, må du bestå hoppeboldetesten:
Hvis du kan stå stille midt på et dansegulv,
hvis du har glemt dine børn i børnehaven fordi du gik til demonstration for "ensomme sælungers fremme",
hvis du kan hoppe op og ned umotiveret på hovedgaden uden at komme til at grine af dig selv, er du ikke en hoppebold,
og bør måske springe Aftenskolen for Hoppebolde over.

Hoppebolde er ofte personer der har evnen til at fjolle. En person der definerer sig selv som en hoppebold, ser sig selv som en elastisk gummibold, der hopper frit gennem livet og dets muligheder, styret af intet og alting.

Hoppebolde skal være runde, af sind. Hvis en hoppebold ligger stille flyder den ud, og bliver fladtrykt. En hoppebold skal hoppe og rulle, for at holde faconen. Omgivelsernes pres og forventninger trykker og former bolden, og hvis bolden ikke træner, ender den med at have den facon omgivelserne ønsker og ikke hoppeholdens egen personlighed.2 elastiske hoppebolde

Lektion 1: Hoppeboldes beskaffenhed og elastisitet

Hoppebolde må holde sig elastiske, og det kræver en del selvbevidsthed om hvad man er lavet af, som menneske. Hoppebolde er lavet af gummi, og kan ændre elastisitet og facon efter omgivelsernes tryk og indre kemi.

Gummi er ikke ret elastisk fra naturens side, men tilsætter man bare ganske små mængder kemikalier, sker der en forvandling med hoppeboldens elasticitet.

Blødgøring:
Alkohol i selv ringe mængder blødgører en anspændt og sej hoppebold, men for meget alkohol blødgør i en grad, der får hoppebolde til at smatte helt ud.

Opstramning:
Nogle hoppebolde strammer elasticiteten ved at tilsætte hasish, og det kan være meget godt, men hvis man stramer for meget bliver gummiet skørt som procelæn, og man risikerer at splintre i tusinde stykker.

Hoppebolde bliver udsat for tryk og pres fra alle sider, men det kendetegner en ægte hoppebold, at bolden altid hurtigt igen bliver mentalt rund og elastisk, hvis omgivelsernes tryk og pres mindskes.Når bare man er mere end en

Lektion 2: Sådan får man en hoppebold til at hoppe lige op og ned på et ujævnt socialt underlag.

Det sociale underlag er sjældent plant og lige så sjældent uden forhindringer. Når man skal forestille sig en hoppebolds tilværelse, skal man forestille sig en tennisbolds kamp for ved egen kraft at hoppe lige på en brostensbelagt vej, med grøfter til begge sider. Det går ikke uden et ophæng, der sikrer retning og stabilitet.

Når en bold hopper på et ujævnt underlag, sker det ofte at den springer til siden, og rammer andre hoppebolde, og det er ikke sjovt, hverken for de andre hoppebolde eller for bolden selv. Løsningen er elastikker.

En hoppebold uden ophæng hopper vildt og sidelæns, som en hund i et spil kegler.

En hoppebold med to elastikker fastgjort til stabile elementer hopper nogenlunde lige op og ned.

En hoppebold med tre, eller flere, elastikker, hopper lige op og ned på selv meget ujævnt socialt underlag, det er simpel fysik.Stravinsky og elastik

Lektion 3: Elastikkernes mysterie.

Venner og bekendte er begreber, der ikke har en klar definition. Rigtige venner er heller ikke et entydigt begreb.

Forleden dag ringede en ven for at beklage sig over at han havde fået afslag på pension. Som en rigtig ven kunne jeg have valgt at sige: "Det er tarveligt, når du nu har søgt så længe", eller jeg kunne være en rigtig ven og sige: "Jamen, du er jo heller ikke berettiget, når du ikke vil gå ned i timeantal samtidigt".

Rigtige venner er ikke altid dem der siger sandheden, det kan også være dem der trøster og forstår ens følelser.

Når en hoppebold skal finde forankring til elastikkerne (som omtalt i lektion 2), skal det være den slags venner der siger den rå sandhed.

En elastik er IKKE en gensidig ting.

At etablere elastikker er ikke et samspil, men en personlig ting. Det er et trick, hvor man pålægger en anden person at styre en selv, uden at den person egentlig ved det. De fleste mennesker kender en eller flere personer, hvis udsagn de stoler på i hverdagen. At etablere en elastik er, at overføre den respekt man til daglig føler for andres udsagn, til også at gælde når man hører dem sige at man skal tage sig sammen, drikke mindre, tage en uddannelse eller andet.

At etablere en elastik, er at åbne sig for andres synspunkter; personer som man selv har valgt skal have betydning for hvad man gør, eller hvordan man skal tolke en given situation. Det er en ensidig ting, og dem man vælger som elastikker behøver aldrig at få det at vide.

At etablere en elastik er at tillægge en bestemt person respekt.

En hoppebold ophængt i en trepunktsopstilling, med selvvalgte elastikker, kan hoppe højt og "ukontrolleret" uden at skade sig selv eller andre.