Velkommen til
Aftenskolen for Hoppebolde


Thi nok du ser splinten i din broders øje,
men ej kæppen i eget øre

Introduktion til Aftenskolen for Hoppebolde for førstegangsstuderende,
og dem der igen må starte forfra.


Den gamle skole

.
.
Aftenskolen For Hoppebolde har til huse i et lokale der meget godt kan minde om et værtshus på Christiania. Et stort lokale i en lyseblå barakbygning. Indenfor er væggene malet varm gule og den bærende konstruktion er malet rød, overalt i lokalet står borde og bænke, og rummet er helt åbent, for Aftenskolen er af den gammeldags slags, hvor alle klassetrin studerer sammen. Belysningen er dæmpet og kommer fra uskærmede elpærer, der sidder direkte monteret på loftet. Rummet er altid fyldt med en tæt atmosphere af høj musik, for musikundervisning er obligatorisk på aftenskolen.

Udover borde og bænke, er lokalet møbleret med en stor lærerpult, hvorfra man kan rekvirere spirituselle lektioner og andet undervisningsmateriale. De fleste elever foretrækker lektioner med moderat spirituselt indhold, og disse lektioner sælges på grønne glasflasker, andre foretrækker mere koncentrerede lektioner, nogle på op til 40% spiritusalisme, og disse udleveres som regel i glas. Ind i mellem er der elever der foretrækker at slappe af med en indholdsløs lektion og tager en kop kaffe i stedet.

.
.


Forberedelse af aftenens lektioner

.
.
Man bliver opstemt af at lære og lektionerne på aftenskolen er ingen undtagelse. Man skal være værsom, så man undgår intellektuel overstimulering af spiritusialisme. For mange og for stærke lektioner gør en svimmel, og det obstruerer indlæringevnen. De fleste af eleverne tager sig da også en rygepause mellem lektionerne, og det så ofte, for ikke at blive for svimle af lektionerne, at eleverne i stedet går under bordet på grund af røgen fra den eksotiske importerede tobak.

Undervisningen foregår som selvstudie i gruppefællesskab omkring det bord hvor man finder plads. Det er lidt af en udfordring, og en væsentlig del af undervisningen, at man skal gennemføre at få noget ud af undervisnigen i samarbejde med både mennesker man har mødt før, og nogle man ikke kender.

.
.


Man møder mange andre intellektuelle

.
.
Hovedfaget er dekryptering af verbalt nonsens gennem lydtrykket fra Jimmy Hendrix, og det sker at man går hjem ør i hovedet og uden at have lært noget særligt på dage hvor opgaverne har været lidt for svære, men det kendetegner bare det høje niveau på aftenskolen. Hvis man har anstrengt sig for kraftigt, eller taget for mange lektioner, kan man risikere at vågne med hovedpine næste dag.

Ordensreglerne er meget lette at forstå. Man må ikke falde i søvn og man må ikke genere andre. Hvis man bryder reglerne bliver man flyttet til udendørsklassen, og det kan være en hård straf, hvis det sneer eller regner.

.
.


Rygepause

.
.
Da optagelseskravet til Aftenskolen For Hoppebolde er yderst rimeligt med hensyn til intelligens, er det ikke mærkeligt at en stor del af eleverne er hunde.
.
.

Mortimors Aftenskole for hoppebolde