|
---|
Første lektion:
I dag skal vi lave Kulhydrater (K) med Fyld (F) og Sjap (S) For de eksotiske er der muligheden for at variere i det uendelige med alt fra dåsekartofler med dåsefrikadeller og kold dåsesovs til f.eks. pasta med røgede græshopper og kvark/brøndkarse dressing. |
---|
Opskriftsformel KFS: Kog en portion K. Lav noget fyld, ved at blande noget Y i en skål stor nok til både K og F. Når K er færdigkogt blandes K i F. Bland S, lidt salt og krydderier. Server KF og S i hver sin skål. God appetit. Tilberedningtid: K's kogetid + 3 minutter.
|
---|
Version 1 - Sommerris a la orient:
Sæt en post ris over til kogning.
|
---|
Version 2 - Man skal ikke bakse med bixemad:
Du skal bruge kartofler, pålægsrester og en dåse sovs.
|
---|
Version 3 - High Speed Luxuslaks:
Du skal bruge frisk pasta, fersk laks, asparges på dåse, artischokbunde på dåse, yougurt, cirtronskal og brøndkarse.
OBS Når du bruger fersk laks sammen med pasta skal du rense fisken. Laks har ofte en mørk rand i kanten, der skal fjernes når man bruger laksen sammen med pasta, ellers smager laksen bittert, nærmest som levertran.
|
---|
Lektion 2:
I dag laver vi en gryderet: Kloden rundt i 1 gryde.
Denne opskrifts formel har sin rod i indisk curry, som ikke et en ret eller et krydderi, men betegnelsen for denne rets fremstillingsmåde. Når man omtaler curry som et krydderi, må man forstå, at betegnelsen udelukkende betyder "et gult uspecificeret blandingskrydderi". Formlen for retten curry er meget enkel: brænd først fedtstof og krydderi til at give smag, tilsæt vand og grønsagsfyld, og lad koge.
Pasta, ris eller kartofler fungerer lige godt, og som basiskrydderi kan man alt fra currypowder over løg til hasselnødder.
Retten er fedtfattig, hvis man vil, da man kun behøver fedtstof til at svitse krydderierne.
Gryden er vigtig og skal helst være rigeligt bredbundet og gerne med låg, men behøver ikke at være særlig høj.
Retten laves i 3 stadier, brand varm, kogende og simrende.
|
---|
Version 1: Curry a la Klampenborg
Du skal bruge: Olie, sesamfrø, 2 liter kogende vand, kartofler, årstidens grønsager og krydderier.
|
---|
Version 2: And Ala Mande
Du skal bruge: And, mandler, hvidløg, smør, frisk pasta og mælk. Krydderier og grønt efter lyst.
PS Husk at spiseværgring er foragt for retten.
|
---|